Specialiștii Inspecției de prevenire din cadrul ISU Maramureș au continuat în aceste zile seria activităților de informare preventivă în mediul rural. Gospodăriile din sate și comune sunt printre cele mai expuse pericolului izbucnirii unor incendii din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate și/sau neizolate termic față de materialele combustibile din jur.

 

Pe timpul controalelor de fond desfășurate la localități, inspectorii de prevenire, împreună cu membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din unitățile administrativ-teritoriale vizate, s-au întâlnit cu cetățenii, cărora le-au distribuit pliante și le-au prezentat măsuri de exploatare a instalațiilor de încălzire, a celor electrice, respectiv a coșurilor de fum pe durata sezonului rece.

Cum primăvara nu este departe, atât personalul I.S.U. Maramureș, cât și membrii S.V.S.U. le-au prezentat cetățenilor cu care s-au întâlnit și măsurile de prevenire a incendiilor de vegetație uscată, ce pot produce pagube însemnate și chiar pierderi de vieți omenești. Specialiștii I.S.U. le-au reamintit gospodarilor că primăvara este și sezonul propice pentru lucrări de curățare și întreținere a coșurilor de fum.

Activitățile de informare preventivă vor continua și în perioada următoare, în localitățile din județ.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentMăsuri în sprijinul refugiaților din Ucraina, luate de CJSU Maramureș
Articolul următorZelenski: Nu ne vom preda. Ne vom apăra statul