Inspectoratul Teritorial de Muncă Maramureș le recomandă persoanelor angajate să își studieze contractul de muncă. Astfel dacă salariaților le sunt încălcate drepturilor aceștia pot să se adreseze la ITM.

Nu de puține ori angajaților nu le-au fost plătite zilele libere legale, nu le-a fost acordat concediul sau controalele medicale obigatorii. În aceste cazuri salariații pot cere sprijin din partea Inspectoratului Teritorial de Muncă.

”Le recomandăm angajaților să se adreseze imediat Inspectoratului Teritorial de Muncă oricând le sunt încălcate drepturile. Le recomand să își citească contractul de muncă, pe pagina a doua și a treia de pe contractul de muncă se regăsesc drepturile și obligațiile lor, să le citească și dacă una din acele prevederi le este încălcată să vină și să se adreseze cu încredere Inspectoratului Teritorial de Muncă și le recomand să facă acest lucru cât timp încă au calitatea de salariat”, a explicat Mircea Onea, purtător de cuvânt ITM Maramureș.

Reprezentanții ITM spun că primul pas spre rezolvarea problemelor este sesizarea acestora.

”Nimeni nu o să poată să vină îți apere drepturile atâta timp cât tu nu ai sesizat acest lucru sau când în timpul controlului, în momentul în care ți se ia acea declarație, nu le declari. Este o chestiune de principiu. Atâta timp cât nu declari o încălcare a acestui drept al tău, ca și inspector eu nu pot să consemnez altceva. Este o chestiune personală raportată la o clauză contractuală”, a adăugat Mircea Onea.

Potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă  Maramureș în ultima perioadă angajații au devenit mai curajoși din acest punct de vedere și reclamă drepturile care le sunt încălcate.

Articolul precedentVizibilitate redusa de ceata, sub 100 de metri, in Pasul Gutai si Pasul Prislop
Articolul următorCS Minaur va juca în optimile Cupei României cu AHCM Slobozia