Astăzi, la Mănăstirea ,,Sfântul Prooroc Ilie-Dealul Marede pe raza comunei Coroieni, a avut loc o întâlnire între jandarmii maramureşeni şi peste 60 de copii din judeţul Maramureș şi din judeţul Satu Mare. 

Copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 16 ani se află în tabăra organizată de către Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului.

  Subiectele prezentate au captat atenţia şi au stârnit interesul participanţilor, activitatea transformându-se într-un dialog permanent cu jandarmii pe teme referitoare la: rolul şi misiunile Jandarmeriei Române, dotarea specifică dar și avantajele alegerii unei cariere militare în profesia de jandarm. 

De asemenea au mai fost abordate teme de prevenire a unor fapte de natură contravenţională şi infracţională, de prevenire a delincvenţei juvenile dar și cum să folosim şi să ne protejăm de eventualele pericole ce pot apărea folosind reţelele de socializare.

Un alt subiect discutat a fost evitarea unor situaţii neplăcute în care ar putea fi implicaţi copiii precum şi alte sfaturi utile.

 Campania preventiv-educativă Siguranţă în vacanţăcontinuă pe toată perioada vacanţei de vară. 

În cadrul acesteia au loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru, cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în  vizită în Maramureş.

Articolul precedentITPF SIGHET: Contrabandă cu drona la frontiera de nord
Articolul următorS-au alocat bani pentru reparații la Liceul ”Taras Șevcenko” din Sighetu Marmației