Jandarmii maramureșeni continuă acțiunile în cadrul campaniei preventiv- educative „Vacanţă în siguranţă”, iar în cursul zilei de astăzi a avut loc o întâlnire cu un grup format din 30 de copii, în tabăra de vară din localitatea Rus, activitate organizată de Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului.

Acestora le-au fost prezentate aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică Jandarmeriei Montane, reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia, tehnici esenţiale de supravieţuire, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere, precum şi elemente de bază ce trebuie respectate pe timpul deplasărilor pe munte. Elevii s-au bucurat de venirea jandarmilor și s-au întrecut în răspunsuri la întrebările colegilor noștri despre cum să fie în siguranță, pe munte și nu numai.

De asemenea,  violenţa în mediul şcolar, folosirea responsabilă a rețelelor de socializare şi consecințele unui comportament antisocial au fost unele dintre subiectele aduse în discuție. Copiii au fost interesați și de modul în care pot semnala și pot acționa în cazul în care sunt martori sau victime în diferite situații, cum ar fi violenţa domestică, absenteismul şcolar, consumul de droguri şi alcool cât și posibilele urmări ale situațiilor în care conflictele escaladează și se ajunge la diferite forme de violență.

Campania preventiv-educativă „Vacanţă în siguranţă” continuă pe toată perioada vacanţei de vară iar în cadrul acesteia au loc întâlniri atât cu elevi din judeţul nostru cât şi cu cei care se află în tabere organizate şi sunt în vizită în Maramureş.

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentPericolul din combinația roșii cu brânză – Puțină lume știe despre riscurile alimentelor preferate ale românilor
Articolul următorVitezoman beat, arestat preventiv pentru 30 de zile