Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au identificat ieri, 03 decembrie, doi tineri din Baia Mare, care utilizau articole pirotehnice în spatele unui bloc. Întrucât operaţiunile cu articole pirotehnice efectuate fără drept constituie infracţiune, poliţiştii au întocmit dosar penal, iar cei doi tineri, de 15 ani, sunt cercetaţi penal. De asemenea, petardele găsite asupra lor au fost ridicate în vederea efectuării unei constatări criminalistice.

IPJ Maramureș:

”Utilizarea şi folosirea necorespunzătoare a produselor pe bază de amestecuri pirotehnice s-a soldat de multe ori cu incidente urmate de autoaccidentarea persoanelor care le-au folosit, sau a altora, aflate în apropiere. Clasicele petarde, care se aud prin spatele blocului, sunt destinate doar pentru cazuri deosebite, persoane aflate în pericol, pentru a îndepărta animalele agresive, de către fermieri sau alte categorii profesionale ce utilizează aceste petarde în scop tehnic…NU PETRU DIVERTISMENT!

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă:

  1. Orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept;
  2. Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani;
  3. Comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.”
Articolul precedentSpitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei  implementeaza  proiectul „ Inițiative comune pentru dezvoltarea sănătății și sustenabilitate în zona Sighetu Marmației-Rakhiv”
Articolul următorBărbat din Giuleşti, condamnat la închisoare pentru contrabandă, depus după gratii de poliţişti