Klaus Iohannis a făcut declarații la ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis a făcut noi declarații, astăzi, 3 aprilie 2020, despre situația din România privind criza provocată de coronavirus, scrie realitatea.net.

”Am intrat de câteva zile în cea mai grea etapă. E o etapă pe care am reușit să o întârziem cât mai mult posibil. Urmează săptămâni dificile, critice pentru sistemul de sănătate. Avem deja 116 morți, răpuși de acest virus. Nu știm câte victime va mai face epidemia.

Dacă nu respectăm cu strictețe măsurile impuse de autorități, pierderile vor fi tot mai multe. Măsurile de distanțare socială deja implementate trebuie să rămână în vigoare până când virusul va trece. Nimeni nu va fi în siguranță până când toți nu vom în siguranță.

Se apropie cele mai importante sărbători pascale. Învierea Domnului găsește toată omenirea în criză profundă. Fac un apel către românii din diaspora: Dragii mei, nu veniți acasă de sărbători anul acesta. Revenirea acasă poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât și pentru cei de acasă. E un moment trist, dar aceasta e cea mai puternică manifestare a iubirii creștinești.

Sacrificiile fiecăruia dintre noi ajută enorm la prevenirea răspândirii infecției. Toți ne-am dori să existe soluții mai ușoare, dar ce știm în acest moemnt e că doar păstrarea distanței față de ceilalți stopează transmiterea infecției.

Un apel către forțele de ordine: misiunea voastră e să asigurați respectarea ordonanțelor militare. Fiți vigilenți, pentru a salva vieți. Vă mulțumesc pentru sacrificiile pe care le faceți.

Dragi români, e imperativ să stați acasă și să limitați deplasările la cele strict necesare. Când mergeți la cumpărături, păstrați distanța de doi metri. Nu vă îmbrățișați cu prietenii, nu dați mâna, spălați-vă pe mâini când reveniți acasă.

Autoritățile dotează spitalele cu tot ce e necesar. Dar nu în spitale vom stopa epidemia, răspândirea virusului are loc în comunitate. Fără solidaritatea și unitatea cetățenilor, fără implicarea fiecăruia nu vom reuși”, a fost declarația președintelui.

Articolul precedentCORONAVIRUS: 445 noi cazuri de îmbolnăvire în ultimele 24 de ore
Articolul următorMoment fără precedent în Camera Deputaților. Deputatul PSD, Ionel Floroiu, a fost trezit din somn în timpul ședinței online