După ce anul trecut administrația locală din Ieud a început lucrările de reabilitare a școlii din localitate, în 2019 continuă investițiile în educație. După finalizarea lucărilor, copiii vor învăța într-o școală modernă.

Finanțarea pentru această investiție a fost obținută prin Programul Național de Dezvoltare Locală, valoarea proiectului fiind de 1,18 milioane de lei.

”Primul lot pe care l-am finalizat anul trecut a fost privind amenajările interioare, partea de alei în curtea școlii, era pământ și iarbă, iar acum am făcut alei betonate, un parc în fața școlii, am împrejmuit școala pe o lungime de 600 metri, acum este securizat, copiii pot să stea liniștiți în curtea școlii, astea sunt lucrările pe care le-am făcut”, a declarat Nicolae Traian David, primarul comunei Ieud.

Primarul Nicolae Traian David a precizat că lucrările vor fi făcute în așa fel încât să nu deranjeze copiii și cadrele didactice în timpul orelor de curs.

”Am semnat contracul și pe lotul 2, vom începe cât de curând lucrările și acolo, lucrarea nu este foarte mare, dar este foarte greu de făcut întrucât sunt și cursuri, schimbăm șarpanta și trebuia luate niște măsuri de siguranță ca să nu ne confruntăm cu diverse probleme sau accidente, va fi accesul restricționat, vom încerca să nu deranjăm, că sunt și ore, vom lucra și după amiază”, a adăugat primarul comunei Ieud.

Nicolae Traian David spune că prin acest proiect se face o reparație totală a unității de învățământ.

Articolul precedentVESTE BUNĂ: Au fost desemnați câștigătorii lucrărilor de reabilitare pe Valea Izei și Valea Ruscovei
Articolul următor150 de participanţi la concursul de orientare