La Spitalul Municipal Sighetu Marmației ar putea fi construită o secție de specialitate având ca specific îngrijirea paliativă. Această investiție va avea ca sursă de finanțare programul Ungaria-Slovacia-România Ucraina 2014-2020.

Proiectul de hotărâre privind această investiție a fost aprobat de Consiliul Local la ședința din 30 ianuarie. Contribuția Primăriei Sighetu Marmației pentru acest proiect este de 2%.

”Dacă vă aduceți aminte în ultima ședință de rectificare a bugetului local s-a alocat o sumă destul de consistentă pentru întocmirea unei documentații tehnice în vederea accesării unui proiect european, documentele au fost întocmite, au fost înaintate către organismul finanțator. Spitalul a primit din partea lor că proiectul este  în analiză, respectiv solicită acordul proprietarului pentru ca în cadrul acelui proiect să fie construită secția. Deci este un document premergător în cadrul proiectului depus pentru accesarea de fonduri europene”, a spus Sorin Rednic, secretarul Primăriei Sighet.

”Noi am mai discutat că înființarea unei asemenea secții reprezintă sau poate reprezenta o prioritate. Îmi amintesc că am mai discutat pe această temă și cred că este foarte bine că se și întâmplă. Sigur că putem foarte mult valorifica ceea ce domnul Ștefanca reușește să facă de ani buni pe paleație și cred că în privința asta cei de la spital se vor gândi să îl consulte și să îi valorifice experiența dânsului în acest domeniu. Oricum din câte știu eu ideea i-a aparținut dânsului și noi am îmbrățisat-o cu toții ca fiind o prioritate”, a adăugat consilierul local Daniela Onița Ivașcu.

Îngrijirea paleativă este o abordare care îmbunătățește calitatea vieții pacienților și familiilor acestora, care se confruntă cu probleme asociate unei boli amenințătoare de viață prin prevenirea și înlăturarea suferinței, prin identificarea precoce, evaluarea corectă și tratamentul durerii și al altor probleme fizice, psiho-sociale și spirituale.

Articolul precedentRecomandări pentru protejarea animalelor în perioadele cu temperaturi foarte scăzute, vânt puternic şi căderi masive de zăpadă
Articolul următorMinaur vrea revanșa după înfrângerea din Cupa României