Veste incredibilă! Unul dintre cei mai cunoscuţi producători de ţigarete la nivel mondial a anunţat miercuri că dezvoltă un potenţial vaccin pentru COVID-19! Mai mult, anunță că ar putea produce între 1 şi 3 milioane de doze săptămânal.

 

O să reușească un producător de țigări, înaintea Big Pharma, să vindece lumea de coronavirus? Subsidiara de biotehnologie a BAT, Kentucky Bioprocessing (KBP) spune că exista șanse mari, ei dezvoltând la ora actuală un posibil vaccin pentru COVID-19. Medicamentul se află deja în faza de testare pre-clinică, iar dacă totul merge conform planurilor, BAT speră că vor fabrica între 1 şi 3 milioane de doze de vaccin pe săptămână. 

Producătorul caută parteneri în această luptă, fiind conștienți că pentru o acoperire Globală este nevoie de o uniune puternică.

De asemenea, Kentucky Bioprocessing susține că acest demers, care ar putea fi revoluționar, este cu scop non-profit.

Ce legătură au găsit între țigări și coronavirus:

Vaccinul aflat în dezvoltare foloseşte o tehnologie aparţinând BAT, de creştere rapidă a plantei de tutun! Iată beneficiile acestei metode folosită în industria tutunului, care cu siguranță ar trebui aplicată constant și în cercetarea medicală:

• Este mai sigură. Plantele de tutun nu pot găzdui patogeni care conduc la boli umane.

• Este mai rapidă pentru că elementele vaccinului se acumulează în plantele de tutun mult mai rapid – 6 săptămâni în plantele de tutun, faţă de câteva luni atunci când sunt folosite metodele convenţionale

• Formula vaccinului dezvoltat de KBP rămâne stabilă la temperatura camerei, spre deosebire de vaccinurile convenţionale, care au adesea nevoie de refrigerare

• Are potenţialul de a oferi un răspuns imun eficient într-o singură doză

Subsidiara din Statele Unite a BAT, Reynolds American, a achiziţionat KBP în 2014, cu scopul de a folosi tehnologia unică de extracţie a tutunului dezvoltată de aceasta pentru a contribui la dezvoltarea noilor categorii de produse fără ardere.  

În 2014, KBP a fost pe prima pagină a ziarelor ca una dintre puţinele companii care au oferit un tratament eficient pentru Ebola, după ce a dezvoltat ZMapp™ împreună cu compania Mapp Biopharmaceuticals şi în parteneriat cu Autoritatea de Cercetări Biomedicale Avansate şi Dezvoltare a Statelor Unite (BARDA).

KBP a clonat recent o porţiune a secvenţei genetice a COVID-19, ceea ce a condus la dezvoltarea unui potenţial antigen – o substanţă care induce un răspuns imun corpului şi stimulează îndeosebi producerea anticorpilor. Acest antigen a fost apoi inserat în plantele de tutun pentru a fi reprodus. După ce plantele au fost culese, antigenul a fost purificat şi se află, în prezent, în testarea pre-clinică. 

”Suntem în legătură cu Autoritatea pentru Alimente şi Medicamente a Statelor Unite (FDA) şi aşteptăm îndrumare pentru paşii următori. Suntem de asemenea în legătură cu Departamentul pentru Sănătate şi Îngrijire Socială al Marii Britanii şi cu BARDA în Statele Unite, pentru a le oferi sprijinul şi acces la cercetările noastre, cu scopul de a grăbi dezvoltarea unui vaccin pentru COVID-19”, a declarat Dr David O’Reilly, Director de Cercetare Ştiinţifică BAT, scrie realitateadinpsd.net

„KBP explorează deja de ceva vreme utilizări alternative ale plantei de tutun. O astfel de utilizare alternativă poate fi dezvoltarea vaccinurilor pe bază de plante. Suntem hotărâţi să contribuim la eforturile globale pentru a stopa răspândirea COVID-19 folosind această tehnologie.”, a mai declarat acesta.

Articolul precedentKlaus Iohannis, apel către români: Legea se aplică, se impune. NU se discută!
Articolul următorUn nou caz de COVID-19 în Maramureș