Ieri, 07 septembrie, în timp ce se aflau în serviciul de patrulare pe DN 18, Pasul Gutâi poliţiştii oraşului Baia Sprie au depistat un bărbat de 62 de ani din Borşa, care transporta material lemnos din specia cherestea și grinzi de esență fag, fără a respecta prevederile legale.

Cel în cauză le-a prezentat poliţiştilor un aviz de însoţire, în care era înscrisă o cantitate mai mică decât cea transportată, fapt constatat după măsurarea volumului materialului lemnos de către un specialist din cadrul Ocolului Silvic Baia Sprie.

Faţă de bărbat poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 5.000 de lei, iar diferenţa de material lemnos constatată în urma măsurării a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodia Ocolului Silvic Baia Sprie.

De asemenea, poliţiştii au constatat faptul că bărbatul nu are drept de a conduce deoarece permisul are valabilitatea expirată, fapt pentru care a fost sancționat contravențional cu 870 lei, fiindu-i reținut permisul de conducere.