Muzeul Satului din Baia Mare are sute de vizitatori în sezonul de vară dar nu și suficient personal care să se ocupe de căsuțele de pe deal. 

Managerul Muzeului de Etnografie și Artă Populară din Baia Mare, Monica Mare ne-a declarat că este o lipsă acută de specialiști în muzeologie, iar cursuri pe acest segment sunt organizate o dată la doi ani și doar de către centrele de perfecționare care aparțin de Ministerul Culturii.

Pentru  a acoperi necesarul de muzeologi la nivel județean, muzeul a dat startul unor concursuri la care se pot înscrie atât absolvenți de la Litere, Etnologie dar și de la alte specializări care se potrivesc cu activitățile derulate în cadrul instituției.

Toate obiectele din muzee trebuie întreținute, curățate de praf, lăcuite, tratate cu ceară. Până acum am apelat și la specialiști voluntari însă avem nevoie de specialiștii pe care să îi avem în permanență aici. “ a spus Monica Mare.

În același timp este nevoie de supraveghetori în special la Muzeul Satului.

“În momentul în care avem mulți turiști și au nevoie de ghidaj, muzeografii noștri se ocupă de ei. Dar atunci rămâne descoperită partea de supraveghere a căsuțelor. Oricine poate distruge vreun obiect, sau alții să plece cu ceva de la muzeu, iar pentru asta trebuie o supraveghere atentă. Anul acesta avem voluntari, pe timpul verii dar nu e suficient” a mai precizat Monica Mare.

În prezent, atât conducerea Muzeului cât și reprezentanții Consiliului Județean Maramureș au în vedere rezolvarea acestor probleme.

Articolul precedent( FOTO) Polițiștii au intrat la apă. În municipiul Baia Mare s-a dat startul Campionatului de Înot al M.A.I
Articolul următorCinci persoane rănite într-un accident rutier