”Robocorns”, echipa maramureșeană de robotică a Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare își propune să confecționeze cât mai multe viziere pe care să le distribuie medicilor și personalului medical din spitalele locale, medicilor de familie, farmaciștilor și tuturor celor care au nevoie de protecție impotriva virusului care a schimbat modul de viață al întregii omeniri, într-un timp atât de scurt.

La inițiativa organizației ”Nație prin Educație” și a ”First Tech Chalenge”, tinerii entuziaști din ”Robocorns” s-au alăturat echipelor din țară în acțiunea de confecționare a vizierelor atât de necesare pentru protecția personalului medical, prin printarea acestora la imprimanta 3D, care aparține echipei ”Robocorns”. În timp ce imprimantele printează la foc continuu, membrii ”Robocorns” încearcă să găsească și alte metode și modele de viziere care să necesite un timp mai scurt de confecționare, pentru a putea răspunde tuturor cererilor în cel mai scurt timp și în cel mai eficient mod.

”Au fost mai multe firme care au răspuns apelului lansat de echipa Robocorns și au furnizat elementele necesare în confecționarea vizierelor, de la folie transparentă, filament pentru imprimantele 3D și până la elasticul de sustinere, iar cuvântul de ordine al acestor zile este: <Solidaritate”. Totodată, orice alt ajutor se poate oferi este extrem de bine-venit în aceste momente când toți trebuie să avem un țel comun, acela de a salva cât mai multe vieți și să revenim, în cel mai scurt timp, la realitatea pe care am trăit-o înaintea acestei pandemii care atacă fiecare colț al lumii. Să rămânem uniți și să încercăm să ne protejăm sănătatea, este esențial!” arată membrii echipei Robocorns.

 Toți cei care doresc și pot să ajute Robocorns în această luptă sunt rugați să acceseze pagina personală de Facebook la adresa https://www.facebook.com/robocorns/ sau sa scrie la adresa de e-mail: [email protected].

Articolul precedentDSP Maramureș mulțumește tuturor celor implicați în lupta cu noul coronavirus
Articolul următorDoi cetățeni din Egipt și unul din Yemen opriți la frontiera de nord a țării