Se lucrează la Depozitul Ecologic din satul Sârbi, comuna Fărcașa. Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș a precizat că finalizarea Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor reprezintă una dintre direcțiile principale ale componentei de dezvoltare cuprinse în bugetul județului Maramureș, pe anul 2020. 

În prezent, sunt în plină desfășurare lucrările de asigurare a amplasamentului pe care s-a construit Centrul de Management Integrat al Deşeurilor de la Sârbi-Fărcaşa, obiectiv important în cadrul proiectului SMID. Datorită problemelor de stabilitate a terenului, în aceste zile se execută saltele de balast, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie efectuate ancorele de mare adâncime.

”Dacă am văzut că, în ceea ce privește colectarea, ne apropiem de atingerea țelurilor, sunt bucuros să observ că lucrurile merg într-o direcție bună și în ceea ce privește partea de depozitare și operare. În acest moment se defășoară lucrările de consolidare a amplasamentului la Fărcașa, iar odată cu stabilizarea terenului vom putea să trecem efectiv la construcția celulei. Termenul de finalizare a lucrărilor, conform prevederilor contractuale, este 30 iunie 2020 și ne vom încadra în această dată. Implementarea Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în Maramureş este un obiectiv important atât din prisma fondurilor europene atrase în județ, cât și a beneficiilor obţinute. Finalizat în proporție de peste 90%, după ce va deveni operațional și funcțional, SMID va rezolva problema gestionării deşeurilor în întreg Maramureşul, respectând astfel standardele impuse de Uniunea Europeană”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

 

Articolul precedentCanabis descoperit de polițiștii de frontieră asupra a doi tineri din Maramureș
Articolul următorParacetamolul, pe cale de dispariție în farmacii