O serie de evenimente sunt programate pentru această perioadă în Sighetu Marmaţiei. Astfel, în data de 30 aprilie începând cu orele 11:00, Centrul Cultural Sighetu Marmaţiei organizează ediţia a VI-a a evenimentului „Paşti în Maramureş”, eveniment bazat pe tradiţiile sărbătorilor pascale care se va desfăşura la Muzeului Satului Maramureşan din localitate. În ziua de 01 mai începând cu orele 17:00 în Parcul Grădina Morii din Sighetu Marmaţiei se va desfăşura evenimentul „Festivalul Primăverii”.

Aceste manifestări vor fi asigurate din punct de vedere a siguranţei cetăţeanului, a ordinii şi liniştii publice, de către jandarmii sigheteni în cooperare cu Poliţia Municipiului Sighetu Marmaţiei iar măsurile întreprinse vor viza respectarea legalităţii, prevenirea şi descurajarea unor acţiuni care pot tulbura ordinea şi liniştea publică sau a unor manifestări de violenţă. Pentru ca aceste evenimente să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, Jandarmeria se va afla în mijlocul cetăţenilor, prin misiunile executate urmărindu-se soluţionarea în mod operativ a sesizărilor primite.

Reamintim cetăţenilor că pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice şi că intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea numărului unic de urgenţe 112.

Articolul precedentBINE DE ȘTIUT: Ghid de călătorie pentru sărbătorile pascale
Articolul următor29 Aprilie – Obiceiul de primăvară „Udătoriul” – Şurdeşti