Polițiștii de frontieră din cadrul STPF Maramureș au descoperit și confiscat  680 pachete cu țigări de proveniență ucraineană în valoare de 8000 de lei, care au fost introduse ilegal în țară, cu ajutorul unui aparat de zbor de mici dimensiuni.

În data de 7 iulie 2019, în jurul orei 2.20, un echipaj mobil al poliției de frontieră de la Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș, aflându-se pe timpul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, a auzit un zgomot specific aparatelor de zbor de mici dimensiuni.

La scurt timp, aparatul de zbor de mici dimensiuni a lăsat pe teritoriul țării noastre un colet. Polițiștii de frontieră au procedat la cercetarea zonei, iar în apropiere a fost interceptat un autoturism în care se aflau două persoane, cetățeni români. Din primele verificări a rezultat faptul că acestea urmau să preia coletul, în care se aflau țigări de proveniență ucraineană.

În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 680 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 8.000 de lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

De asemenea, cele două persoane au fost duse la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor, iar autoturismul marca Volkswagen a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Articolul precedent9 elevi din Maramureș au obținut media 10 la Bacalaureat
Articolul următorEchipa feminină de handbal a CS Minaur s-a reunit pentru startul pregătirilor noului sezon