După o vară bogată în competiții și pregătiri intense, echipa băimăreană de taekwon-do se pregătește pentru un nou sezon plin. Pe lângă participarea la Cupa României,  unul dintre sporti vii băimăreni a fost selectat să participe în luna septembrie la Cupa Mondială,  care va avea loc în Australia.

Pe parcursul cantonamentelor la care au participat sportivii de la CS Dragonul Baia Mare  au avut loc și selecțiile participanților la competițiile care urmează în aceasta toamnă  la nivel atât național, cât și internațional. Pentru Cupa României au fost selectați 50 de sportivi, iar la Cupa Mondială va participa doar unul, Cristian Popa, la categoria minus 57 de kilograme.
”Pe vară, ca și în ultimii 25 de ani, am tras încontinuu , am lucrat, în luna iunie am avut campionate naționale, europene, Cupa de vară la Petroșani, iar pe iulie-august am avut cantonamente cu sportivii. Din 16 iulie până în 17 august  am avut 120 sportivi implicați în cantonamentul depregătire de la Livada. Este al treilea an în care ne desfășurăm activitatea acolo, cantonamente cu sportivi de la 8 la 18 ani, pe 3 serii cu 3 antrenamente pe zi.  A fost o bună pregătire în acea săptămână, dar și o bună selectie pentru competițIile care urmează. Până marți a fost stagiul de pregătire de la Eforie Nord, 23-28 august, a fost un stagiu național în care s-a lucrat foarte mult pe partea de tur și pe partea de luptă, ceea ce a contat foarte mult pentru competițiile viitoare din care cea mai importantă Cupa Mondială din Australia, acum, în septembrie, urmând Cupa Europei la Sibiu în octombrie și Cupa României în noiembrie la Deva. La Cupa Mondială avem un sportiv care va participa de la clubul nostru, Popa Cristian, pe partea de  luptă la categoria minus 57 de kilograme. O altă competiție importantă  este Cupa României, unde vom participa cu 20 de sportivi la Sibiu, competiție importantă de asemenea pe partea de luptă și tur. Iar cu selecțiile făcute in vară vom participa la Cupa României cu 50 de sportivi. Este un număr mare la nivel de țară, un număr mare la nivel de arte marțiale la nivel național”, a arătat antrenorul emerit Dan Goron, de la Dragonul Baia Mare.
La Campionatul Mondial  de anul trecut care a avut loc la Dublin, România a obținut titlul de cea mai bună echipă de seniori, junioare și juniori.
Articolul precedentProgram nou la Serviciul Paşapoarte din Maramureş
Articolul următorCopiii din Sarasău vor beneficia de programul ”Primul ghiozdan”