Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma unor acțiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări,  aproximativ 21.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană  în valoare de aproape 240.000 lei. Un bărbat din Maramureș este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar un autoturism  folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea  continuări cercetărilor. 

 

Poliţişti de frontieră din cadrul  ITPF Sighetu Marmaţiei în cooperare cu lucrători din cadrul STPF Maramureş au declanşat, luni, o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.30, polițiștii de frontieră maramureșeni au depistat în trafic  pe raza localităţii Crăciuneşti, un autoturism marca Citroen Jumpy, înmatriculat  în România.

Oamenii legii au procedat la interceptarea autovehiculului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, continuându-și deplasarea în mare viteză.

„Drept urmare, s-a trecut la  urmărirea autoturismului, reuşindu-se blocarea şi oprirea  acestuia pe raza localității Fereşti. În urma acțiunii conducătorul auto a fost reţinut, acesta fiind un cetățean român, în vârstă de 24 de ani, iar în mașina au fost descoperite mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

În continuare s-a luat măsura conducerii maşinii cu țigări împreună cu şoferul la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor.

S-a procedat la inventarierea coletelor din autoturism și s-a constatat că acestea conțin 20.474 pachete țigări, de provenienţă Duty Free, în valoare de 239.546 lei, iar autoturismul marca Citroen Jumpy  în valoare de 7.700 lei a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor”, au transmis polițiștii de frontieră maramureșeni.

În cauză, sunt efectuate cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Bărbatul din Maramureș a fosr reținut pentru 24 de ore, urmând ca la finalizare sa fie luate măsurile legale ce se impun.

Imagine

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentCHECK-IN. Sfidare în pandemie, zeci de oameni la chefuri private
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 128. Încă un mit spulberat: modelul suedez