Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Biroul Teritorial Baia Mare au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a unui maramureșean  pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. 

Potrivit rechizitoriul, în perioada 2008-2016, maramureșeanul a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură mai multe documente false și inexacte, în scopul obținerii sprijinului financiar pe suprafață, pentru terenuri pe care nu le deținea în realitate.
În unul dintre cazuri, inculpatul a depus o declarație pe proprie răspundere, autentificată la notar, din care rezulta, contrar realității, că deține un teren în suprafață de 30 ha.
Urmare a demersurilor frauduloase,bărbatul a beneficiat de fonduri nerambursabile în valoare de 441.497 lei, sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă în procesul penal, la care se adaugă accesorii fiscale calculate de la data efectuării fiecărei plăți, până la data efectuării plății integrale a debitului principal.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor bunuri imobile ce aparțin bărbatului.  Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Maramureș cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.
Articolul precedentProgram de lucru cu publicul la permise și pașapoarte în minivacanța de Sfânta Maria
Articolul următorCampania „Sunt un om responsabil” a ajuns ieri la Șomcuta Mare