Acţiunile poliţiştilor rutieri au continuat şi la începutul acestei săptămâni. Poliţiştii au vrut în primul rând să se asigure că participanţii la trafic vor ajunge în siguranţă la domiciliu şi totodată să-i descurajeze pe cei care urcă la volan în stare de ebrietate sau fără a deţine permise de conducere.

Astfel că ieri, 10 februarie, s-au reluat controalele pe drumurile publice de pe raza întregului judeţ. Acţiunile, cu caracter preventiv, au luat o formă din sfera penalului pentru patru maramureşeni care au condus fie fără a avea drept de a conduce fie sub influența băuturilor alcoolice.

Un echipaj de ordine publică din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare a oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 39 de ani din Baia Sprie. Verificările efectuate au relevat că acesta avea dreptul de a conduce anulat, iar valabilitatea numerelor de circulaţie provizorii erau expirate.

IPJ Maramureș:

Pe raza comunei Petrova a fost depistat un tânăr de 33 de ani, din Bistra, care conducea un autoturism chiar dacă nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Pe raza oraşului Ulmeni a fost oprit pentru verificări un autoturism condus de un bărbat domiciliat în municipiul Arad. Întrucât acesta a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere, poliţiştii au efectuat verificări care au relevat că de fapt permisul lui de conducere era reţinut. O altă persoană, care a comis infracţiuni rutiere, a fost implicată în producerea unui accident de circulaţie pe strada Carpaţi din Vişeu de Sus. La faţa locului poliţiştii au constatat că un bărbat de 49 de ani, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a ajuns cu autoturismul în gardul unui imobil. Trei pasageri au suferit leziuni în urma impactului şi au fost transportaţi la spital pentru investigaţii medicale”.

Verificările poliţiştilor au relevat faptul că bărbatul care a condus autovehiculul avea permisul de conducere cu restricții – suspendat, iar testarea cu aparatul etilotest a indicat o valoarea de 0.64 mg/l alcool pur în aerul expirat. La spital, acesta a refuzat recoltarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările, urmând a fi dispuse măsuri legale.

 

Articolul precedentJose Arnau, consulul onorific al Spaniei, o nouă vizită de lucru în Maramureș
Articolul următorVITEZA EXCESIVĂ SE SANCŢIONEAZĂ! Amenzi de aproximativ 9 000 de lei aplicate de poliţiştii din Şomcuta Mare