„Testăm pentru sănătatea maramureșenilor”, proiectul Consiliului Județean Maramureș, realizat în parteneriat cu Primăria Baia Mare, prin care 50.000 de maramureșeni vor putea fi testați până la finalul anului 2020, voluntar și gratuit pentru depistarea infecțiilor cu SARS-CoV-2, a devenit operațional din 15 iulie. Trei laboratoare de biologie moleculară din județ vor efectua teste COVID-19 în județ, începând din 20 iulie.

50.000 de teste gratuite pentru depistarea noului coronavirus SARS-CoV-2 vor fi efectuate pentru maramureșenii care doresc să fie testați, vor fi disponibile, până la finalul acestuia an, în baza parteneriatului încheiat de Consiliul Județean Maramureș cu Primăria Municipiului Baia Mare.

„Am lansat acum două zile o platformă online care poate fi accesată de orice maramureșean. Această platformă se numește testaminmaramures.ro. Vom folosi trei laboratoare de microbiologie moleculară, care vor efectua aceste teste, unul funcțional deja la Spitalul de Boli Infecțioase, iar două vor fi fucționale de luni, la Vișeu de Sus și La Sighetu Marmației”, a declarat, vineri, Gabriel Zetea, Președintele CJ Maramureș.

Persoanele care vor să beneficieze gratuit de un test gratuit CoVid-19, trebuie să acceseze https://testaminmaramures.ro/, să respecte toți pașii indicați, după care vor trebui să aștepte să fie contactați pentru recoltarea probelor la unul din cele cinci centre din județ.

 

Sursa: Realitatea de Maramures