La Novi Sad, în Serbia, se desfășoară zilele acestea Academia de Vară a Adunării Regiunilor Europei (AER Summer Academy Serbia 2019).

Tema Academiei din acest an este “tineretul”, având ca slogan: “Tineretul este viitorul, tineretul e Europa”.

La eveniment, din partea județului Maramureș participă și președintele Asociației Elevilor din Maramureș (A.E.M.), Denis Lazăr și reprezentanți ai Consiliului Județean Maramureș.

Delegații maramureșeni vor participa la dezbaterile privind prioritățile europene în domeniul tineretului, discutând despre cum pot tinerii sta la baza revitalizării democrației în Europa și care sunt perspectivele lor privind viitorul european.

“Implicarea tinerilor în democrația participativă și cetățenia europeană” este unul din panelurile în care președintele A.E.M., Denis Lazăr, s-a implicat activ prin adresarea de întrebări speakerilor: Jovana Majstorović, Forumul European de Tineret (EYF), Igor Novakovic, Fundația Centrul Afacerilor Internaționale și Securitate  (ISAC), Alejandra Piot Pérez-Abadín, Forumul Studenților AEGEE Europe.

Miercuri, în cadrul programului “Academiei de vara Serbia 2019” se va realiza si prin prezentarea “Tineretul cheia dezvoltării ecologice” a șefului Biroului de Informare Turistică, Dan Carpov.

Acesta  va prezenta punctele de vedere și perspectivele din Maramureș despre cum pot tinerii contribui la o dezvoltare ecologică.

Academia de vară AER Serbia 2019 continuă până vineri, 5 iulie, cu o multitudine de evenimente din cadrul programului Novi Sad, capitala tineretului european.

Articolul precedentControale pe teren la suprafețele declarate de fermieri
Articolul următorFuncționar public în cadrul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură – Centrul Județean Maramureș găsit incompatibil de către Agenția Națională de Integritate