Marian Vanghelie a făcut dezvăluiri uluitoare despre Statul Paralel, într-un dialog cu Bobby Păunescu, duminică seara. Vanghelie a explicat echipele principale care au pus bazele statului paralel și felul în care funcționau.

Bobby Păunescu, regizor și președinte ARMIS, a avut un dialog cu Marian Vanghelie. Fostul primar a dezvăluit structura Statului Paralel dar și felul în care a funcționat acesta.

„Că să ințelegem mai bine ce se va întâmpla cu România, trebuie să știm ce s-a întâmplat până acum. Când am văzut domnul Vanghelie cât de pornit e să deschidă acele culoare pentru cetățenii României care nu înțeleg cum e posibil că România care era o țară independența energetic să ajungă să depindă de alții. Cum e posibil să blocăm minele, să nu mai scoatem cărbunele pentru a fi independenți din punct de vedere energetic. Cum e posibil că în America prețul petrolului să fie mai ieftin pentru că au petrol, iar noi în România să avem petrol dar să fie mai scump”, s-a întrebat Bobby Păunescu la începutul dialogului său cu Adrian Vanghelie.

„E simplu. Se numește trădare! Nu am făcut decât să eliminăm oamenii de afaceri români care investeau să îi băgăm în pușcărie. I-am înlocuit cu prăduitori, așa se numesc în formulare românească: prăduitori. România, din câte înțeleg eu, are peste 20.000 de spioni. Eu vorbesc de cei care lucrează în defavoarea României și se cred spioni. Ăștia nu sunt spioni, sunt trădători de țară, lucrează în defavoarea statului Român, prin diferite companii, puși chiar primari unii, primari în funcții, pentru a putea duce interesele unor state străine, nu acele interese care pot fi negociate legal, ci acele interese oculte. De asta nu mai produce, desființăm tot ce e pe zona de cărbune”, a explicat Marian Vanghelie.

VEZI ȘI: Marian Vanghelie, dezvăluiri bombă despre o întâlnire de gradul 0 între Coldea și Videanu la Budapesta

Vanghelie a continuat prin a explica cum a luat naștere Statul Paralel:

„Statul paralel, când cineva din statul stat îi enervează, îi bagă în pușcărie. Imediat vine campania de publicitate negativă, te retrage și vine unul în locul tău care poate să facă toate lucrurile…

Eu ar trebui să stau acasă liniștit și să-mi aștept condamnarea, ar trebui să fiu speriat. Nu vreau să candidez pe nicio funcție, vreau să fiu în spațiul public cu toate informațiile pe care le am. 

Aș face în prima faza construcția: Traian Băsescu, președintele, domnul Maior, domnul Coldea, echipa de forță, echipa Adrian Videanu, Berceanu, Elena Udrea – aceste două echipe s-au susținut într-un mod paralel. Din cadrul unei ședințe CSAT în care Basescu a stabilit acele protocoale între instituții, care s-a stabilit într-un final că sunt ilegale. De aici s-a plecat. Fără baza legală s-a dat drumul la asemenea protocoale.

S-au desființat completele de 9 judecători unde erau judecători din penal, civil, de peste tot. S-au făcut decât 2 complete din 5 judecători, conduse de doamna Stanciu și domnul Matei, Ionuț Matei.

Domnul Ionuț Matei era șeful numit de domnul Coldea, cel care dădea cu plicurile galbene de la judecători care sunt pedepsele venite…s-a discutat în toate mediile. 

Lucrurile au fost făcute clar de președintele Traian Băsescu cu Coldea și cu Maior. 

Este urât că a fost președintele României și a nenorocit această țară. Au făcut acest stat paralel, această echipa, între timp domnul Băsescu în stilul sau de marinar a stabilit în felul următor, prin doamna Udrea au luat-o pe doamna Bica și au vrut să-l aresteze pe fratele doamnei Kovesi. În paralel doamna Kovesi s-a dus la domnul Coldea și au făcut o altă echipa.

S-a început filmarea doamnei Elena Udrea pe la Paris, a început o lupta, a fost luat domnul Tender și pus să scrie de doamna Bica că să poată să fie arestată. Am toate informațiile, nu îmi este frică decât de Dumnezeu. 

Nu îmi este frică de nimic. Am înregistrat, am 100 de înregistrări pe telefon, câte 3 minute, cu documente, câte un mesaj și le-am dat prietenilor mei. Dacă lucrurile se duc spre o anumită extremă, într-o dimineață dăm la 100.000 de oameni, că să nu ne mai chinuim. După aceea să vedem ce fac cu mine. 

Voi vreți să furați România și nimeni să nu mai poată să supraviețuiască? Să nu mai aibă o opinie publică? Dar în ce țară suntem?

Doamna Udrea, ce i se întâmplă acum este ilegal. Este prescris și nu ar trebui să stea în pușcărie. Băieții de la Cluj și cu domnul Coldea…Astăzi domnul Traian Băsescu a revenit la câmpul tactic.

Nu știu care e mai nenorocit dintre cele 2 echipe, dar întrebarea mea este că tu că președinte al României ai făcut un stat paralel…mai faci încă o echipa? 

A pierdut controlul pentru că SRI-ul s-a regrupat. A pierdut controlul, așa se conduce o țară? Noi astăzi ne confruntăm că nu funcționăm economic. Oameni buni, noi nu funcționăm economic tot din cauza asta, nu avem cu cine să implementăm programe, au făcut la PNRR o zăpăceala, ne împrumutăm pe viață. Se va vinde tot din țară asta.

Toți banii veneau la echipa Udrea, Berceanu, Videanu”, a dezvăluit Marian Vanghelie.

Articolul precedentGabriel Oprea: „Vizita secretarului general al NATO în România arată poziția strategică și importanța țării noastre”. Ce spune despre aderarea la Schengen/ Parcursul UNPR – VIDEO
Articolul următorLiviu Dragnea aruncă bomba: Grupul de la Cluj e un ghem între Servicii, politică și bani! Cine sunt cei trei PILONI ai acestui grup și care le sunt INTERESELE