Mașina de intervenție a salvamontistilor din Maramureș a fost accidentată în trafic în timp de se deplasa la un caz deosebit de grav. În urma cercetărilor efectuate de poliția rutieră vina ar fi aparținut șoferului autovehiculului care a întrat în mașină Salvamont.

Reprezentanții Salvamont România spune că astfel de accidente ar putea fi evitate dacă Salvamont-ul ar avea drept de folosință a unor mijloace de semnalizare a priorității în trafic.

”Deși legislația impune dotarea echipelor Salvamont cu ambulanțe pentru transportul echipelor medicale și a accidentaților, legislația rutieră nu a fost actualizată și nu nominalizează, încă, Salvamont-ul între instituțiile statului cu drept de folosință a acestor mijloace de semnalizare a priorității în trafic, deși Salvamont-ul, singura instituție abilitata legal pentru salvarea persoanelor accidentate pe munte, se afla sub coordonarea operativa a Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului de Interne și organizată ca instituție publică aparținând administrației publice județene sau locale. După aproape cinci ani, cu zeci de ore de discuții și de avize favorabile obtinute, poate, în această legislatură parlamentară va fi aprobat și amendamentul prin care să se permită folosirea mijloacelor de semnalizare acustică și vizuală care asigură prioritate și siguranță în trafic pe timpul deplasării la acțiunile de salvare”, precizează Salvamont România.

În anul 2019 structurile Salvamont au avut un grad de răspuns de 100 % la evenimentele montane cu 8.297 de persoane salvate în 7.170 de interventii.

Articolul precedentVizibilitate redusa de ceata, sub 100 de metri, pe DN18, in Pasul Prislop
Articolul următorCopil de 3 ani accidentat mortal în Valenii Lăpușului