Specialiștii Inspecției de Prevenire din cadrul I.S.U. Maramureș vin în sprijinul cetățenilor cu măsuri de prevenire ce trebuie respectate pentru a evita eventualele situații de urgență în perioada Crăciunului si a Anului Nou:

– bradul de Crăciun se amplasează cât mai departe de sursele de căldură, într-un recipient cu pământ sau nisip care se udă zilnic.

– păstraţi elementele de decor şi felicitările confecţionate din hârtie, carton sau materiale plastice la distanţă de reşouri, becuri cu incandescenţă, artificii sau lumânări întrucât se aprind şi ard foarte uşor.

– se interzice aprinderea lumânărilor şi artificiilor în bradul de Crăciun.

– se interzice utilizarea instalaţiilor electrice de ornament cu defecţiuni ori improvizaţii.

– nu se vor lăsa, instalaţiile electrice de pe brad în funcţiune, când dormiţi sau când plecaţi de acasă.

– folosirea lumânărilor, indiferent de incinte, va fi permanent supravegheată.

– nu amplasaţi lumânările aprinse foarte aproape de tot ceea ce se poate aprinde uşor (mobilier, perdele, ziare, etc). Aveţi grijă să nu amplasaţi lumânările aprinse în locuri unde pot ajunge copiii şi animalele, pentru a nu le răsturna şi provoca incendii.

– stingeţi întotdeauna lumânările înainte de a le muta. Utilizarea unui dispozitiv de stins lumânări este o variantă mai sigură decât suflatul asupra lor, această modalitate din urmă putând duce uneori la împrăştierea de ceară topită şi scântei.

Articolul precedentEroii martiri ai Revoluției, comemorați în Baia Mare
Articolul următorDin 2019 în Sighetu Marmației gunoiul menajer se va colecta selectiv