În contextul măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii  infecției cu Coronavirus – COVID19, prin Ordonanța Militară nr.4/2020 au fost impuse mai multe măsuri conducătorilor autovehiculelor de marfă, cu o capacitate mai mare de 2,4 tone care se întorc în țară din străinătate.

 Măsura stabilită, prin ordonanță militară, a intrat în vigoare începând cu data de astăzi, 31 martie 2020.

 

”Societățile de pe raza județului nostru care efectuează transporturi de marfă au obligația de a respecta prevederile legale stabilite. Astfel, la intrarea în țară pentru protejarea propriilor familii, conducătorii acestor vehicule optează pentru carantinare/izolare, dar nu mai mult de 14 zile, în perioada dintre curse, pentru una dintre modalitățile de protecție: carantinare în spații puse la dispoziție de către angajator;  izolarea la domiciliu împreună cu toate persoanele care locuiesc sau se gospodăresc ori singuri în alt spațiu locativ disponibil; carantinarea la cerere în spațiile puse la dispoziție de către autoritățile administrației publice, cu suportarea cheltuielilor aferente carantinării. Opțiunea pentru una din modalitățile precizate se materializează prin completarea unei declarații pe proprie răspundere prin care șoferii își asumă una dintre cele trei variante de carantinare, respectiv izolare” a spus președintele CJSU Maramureș, prefectul Nicolae Silviu Ungur.

De asemenea, autoritățile atrag atenția furnizorilor de servicii și de utilități publice că pe perioada stării de urgență nu pot fi majorate peste nivelul practicat, odată cu publicarea ordonanței militare în Monitorul Oficial al României, prețurile la energie electrică și termică, gaze naturale, alimentare cu apă și carburanți. Acestea pot fi doar diminuate în funcție de cerere și ofertă.

 

Articolul precedentMaramureșeni sancționați pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu
Articolul următorCORONAVIRUS ROMÂNIA. Bilanț oficial – 2.245 infectări și 69 de decese