Comitetul Local pentru Situații de Urgență al municipiului Sighetu Marmației a stabilit o serie de măsuri de pregătire în vederea menținerii siguranței și sănătății publice alături de instituțiile publice deconcentrate și alți factori implicați direct în combaterea amenințării coronavirusului.
Astfel, au fost identificate spații de carantinare în municipiu, spații care să asigure izolarea pentru 14 zile a persoanelor care provin din China continentală, Italia, Germania, Franța și Spania.

Până la ora 13:00 în centrul de carantină din municipiul Sighetu Marmației erau 12 persoane, toate provin din diferite zone ale Italiei și au sosit în cursul nopții din vama Petea. Persoanele carantinate nu sunt infectate, ci se află în izolare sub monitorizarea directă a Direcției de Sănătate Publică Maramureș. Primăria Municipiului Sighetu Marmației și instituțiile implicate urmăresc în permanență situația actuală și sunt gata să ia măsurile care se impun, în funcție de fiecare situație în parte.

 În cazul apariției unor persoane care prezintă simptome specifice, acestea vor fi preluate și transportate la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare, acesta fiind unul dintre centrele nominalizate pentru diagnosticarea și tratamentul coronavirusului, alături de centrele de boli infecțioase din Cluj, Iași, Timișoara și Constanța. Infrastructura și echipamentele necesare preluării și transportului acestor persoane sunt la dispoziția instituțiilor responsabile din județ. Primarul municipiului Sighetu Marmației reamintește că cei care mint în legătura cu zona din care vin sau care nu respect măsurile de izolare la domiciliu sunt pasibili de sancțiuni.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă cetățenilor pentru protejarea stării de sănătate și reducerea riscului de infecție cu coronavirus să se spele des pe mâini cu apă și săpun, sau cu soluții pe bază de alcool; când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul cu o batistă de hârtie, apoi aruncați imediat batista și spălați-vă pe mâini. Evitați contactul apropiat cu persoanele care tușesc și au febră. Dacă aveți febră, tușiți și respirați cu greutate, mergeți la medic și spuneți-i medicului dacă ați călătorit recent.

Articolul precedentEXPLOZIE de cazuri confirmate cu COVID-19. Ministerul de Interne: Ne pregătim de SCENARIUL 3! Ce presupune
Articolul următorCasa Judeteană de Pensii anunță că activitatea de lucru cu publicul va fi limitată