În cadrul evenimentelor pregătite de Ambasada României la Luxemburg sub egida președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene, pe stadionul “Camille Polfer” s-a desfășurat miercuri seara prima ediție a cupei “Robert Schuman” la fotbal. Delegația maramureșeană prezentă a format o echipă de fotbal valoroasă, avându-l drept căpitan pe Gică Popescu.

Gică Popescu i-a avut coechipieri pe Adrian Mladinoiu, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului României, și pe vicepreședintele Consiliului Județean Maramureș, Doru Ioan Dăncuș – în pozițiile de atacanți. Prefectul de Maramureș, Vasile Moldovan, a fost portar, Alți componenți au fost consilierii județeni Dorel Orza, Sorin Pop, dar și membri iscusiți la fotbal din aparatul de specialitate al Consiliului Județean și ai Ansamblului Folcloric Național ”Transilvania”.

Tribunele stadionului au fost mai pline ca niciodată de suporteri ai ambelor echipe, printre aceștia fiind și români din diaspora, dornici să vadă un meci unic prin componența lotului. Echipa de fotbal compusă din reprezentanții misiunilor diplomatice în Marele Ducat de Luxemburg și ai Comisiei Europene s-a dovedit un adversar puternic în meciul cu echipa maramureșeană și golurile nu s-au lăsat așteptate. Scorul final după expirarea timpului regulamentar de joc a fost 3-3.

Pentru a stabili un câștigător al meciului s-a apelat la loviturile de departajare, în urma cărora echipa formată din reprezentanții misiunilor diplomatice în Luxemburg a câștigat cupa. Cele două echipe s-au felicitat reciproc și au promis că vor continua evenimentul  “Let’s play for Europe” și pe viitor.

Articolul precedent( FOTO) Incendiu la o școală din Maramureș
Articolul următorCSM ȘTIINȚA BAIA MARE: Ultima etapă a sezonului regulat