În minivacanța ocazionată de Sărbătoarea ,,Adormirea Maicii Domnului”, pentru siguranța celor care vor participa la evenimentele desfășurate pe raza județului Maramureș, Jandarmeria va intensifica acțiunile specifice de asigurare și menținere a ordinii și siguranței publice. În acest sens, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș vor acționa atât independent cât şi în cooperare, pentru siguranța cetățenilor și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

 

În perioada 12-13.08.2022, începând cu orele 14:00 și 18:00, jandarmii vor fi la datorie în localitatea Băiuț pe timpul desfășurării evenimentului „Rock n Road weekend”, iar duminică, la Băiuț, începând cu ora 14:00, va avea loc manifestarea cultural artistică cu ocazia „Zilei Minerului”.

În perioada 13-14.08.2022,  începând cu ora 12:00, Muzeul Judeţean de Etnografie şi Artă Populară organizează o manifestare promoţională în Baia Mare, intitulată „Târgul de Sfântă Mărie – Bun de Maramureş”; începând cu ora 16:00, Primăria oraşului Baia Sprie organizează ,,Zilele oraşului Baia Sprie” în Parcul Civic din oraș.

În data de 14.08.2022, începând cu ora 09:00, Forumul Democrat German Vişeu de Sus, organizează o manifestare publică cu ocazia „Întâlnirii Ţipţerilor”.

În perioada 13-15.08.2022, începând cu ora 08:00, în centrul orașului Borșa are loc manifestarea publică „Gastro fest Borşa”.

În perioada 14-15.08.2022, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la următoarele evenimente: începând cu orele 12:00 și 08:00,  Mănăstirea ,,Sfânta Ana’’ din localitatea Rohia organizează ,,Hramul  Mănăstirii’’; începând cu orele 17:00 și 08:00, Mănăstirea ,,Adormirea Maicii Domnului’’ din Moisei organizează ,, Hramul Mănăstirii’’;

În ziua de 15.08.2022, forțele de ordine vor acționa pentru siguranța persoanelor care vor participa la următoarele manifestări publice: începând cu ora 08:00, Mănăstirea Bârsana organizează  „Slujba religioasă cu ocazia Adormirii Maicii Domnului’’; începând cu ora 08:00, la Mănăstirea Lăpuş se va desfășura slujba religioasă cu ocazia hramului mănăstirii; începând cu ora 08:00, biserica ,,Adormirea Maicii Domnului’’ din Sighetu Marmației organizează hramul acestui aşezământ de cult; începând cu ora 09:00, jandarmii vor fi în zona lăcașelor de cult din Baia Mare, unde vor avea loc slujbe religioase cu ocazia ,,Adormirii Maicii Domnului’’; începând cu ora 13:00, Primăria Bârsana organizează manifestarea „Întâlnire cu fiii satului”, în centrul comunei Bârsana; începând cu ora 13:00, Primăria Ieud organizează manifestarea „Întâlnire cu fiii satului”.

 În acest context, Jandarmeria Maramureș  recomandă participanților:

– să respecte indicaţiile jandarmilor și măsurile luate de organizatori;

– să evite implicarea în acțiuni care pot tulbura ordinea și liniștea publică;

– dacă vor participa la evenimente însoțiti de copii, să îi supravegheze cu atenție;

– să aibă grijă de bunurile personale atunci când se află în zonele aglomerate.

 

Și jandarmii montani sunt prezenți în stațiunile turistice, pe traseele adiacente și în zonele de agrement, pregătiţi pentru a interveni, în caz de nevoie.

De asemenea, jandarmii montani desfășoară permanent activități de informare și îndrumare a turiștilor și proprietarilor de pensiuni/hoteluri de pe raza stațiunilor cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte într-o situație în care este constatată prezența unui animal sălbatic, starea traseelor turistice, despre echipamentul necesar pentru practicarea drumeţiilor, precum şi cu privire la alte pericole la care se pot expune.

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru prevenirea situațiilor nedorite, jandarmii montani maramureșeni vă recomandă:

-în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;

-să vă echipați corespunzător zonei montane;

-să folosiți doar traseele marcate şi să urmăriți marcajele de pe traseu;

-să nu distrugeți semnele de orientare turistică ale traseelor.

   Totodată, vă recomandăm să respectați prevederile Legii nr. 54/2012 privind desfăşurarea activităţilor de picnic, sens în care reamintim că persoanele fizice, care desfășoară activități de picnic, au următoarele obligații:

-să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate;

-să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă;

-să lase locul în care au desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat.

 

Dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale sau dacă vă aflați într-o situație dificilă, solicitați ajutorul forțelor de ordine aflate în dispozitiv sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

 

 

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentATENȚIONARE DE CĂLĂTORIE pentru Grecia! MAE: Sunt așteptate precipitații abundente, grindină și vijelii
Articolul următorȚigări de contrabandă de aproape 68.000 lei, confiscate de polițiștii de frontieră maramureșeni