Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Maramureş monitorizează două zone din judeţ, după ce recent au fost confirmate cazuri de pesta porcină africană şi la animalele sălbatice din fondurile de vânătoare. Un focar a fost înregistrat în mediul silvatic în zona Groşii Tiblesului iar de atunci au fost preluate periodic, probe de la mai mulți mistreţi recoltați. Directorul adjunct al DSVSA Maramureș dr. Vasile Pop declară că rezultatele de până acum au fost negative.
„În ultimele zile am analizat din fondul de vânătoare unde am avut cazuri de mistreți cu pestă porcină, un număr de 13 probe, dar toate au fost negative. Presupunem astfel că boala a fost descoperită în mod accidental și înseamnă ca presiunea virala este mică.” a precizat dr. Vasile Pop.
Atât vânătorii precum și medicii veterinari sunt în continuare în alertă fiind supravegheate și zonele din apropierea județului Satu Mare, unde au fost confirmate focare de pesta porcina africana.

Târgurile de animale rămân în continuare închise

Tot din cauza pestei porcine târgurile de animale din Maramureș vor rămâne închise. Cei care au de vândut porci, vite cai sau oi, le pot comercializa dar numai cu acordul medicului veterinar al zonei, direct de acasă sau din exploatații, mai spun reprezentanții DSVSA Maramureș.

Articolul precedentȘi în Maramureș branșarea la rețeaua de canalizare ar putea fi obligatorie
Articolul următorS-a dat drept polițist și a vrut să înșele o femeie