Comuna Bârsana este vizitată în această perioadă de mii de turiști. Obiectivele turistice din zonă, dar și meșterii populari care duc tradițiile mai departe sunt o atracție pentru cei care ajung în Maramureșul istoric. Administrația locală a decis să sprijine dezvoltarea comunei și a trusimului prin participarea la proiectul România Remarcabilă.

România Remarcabilă este un proiect realizat de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Sites et Cités Remarquables de France și cu sprijinul Consiliului Județean Cluj.

”Este un proiect foarte frumos și binevenit în localitatea noastră. Suntem mândri că am fost cooptați ca și membru fondator în acest proiect, România Remarcabilă. Acest proiect pleacă de la Centrul Cultural din Cluj în colaborare cu Ministerul Culturii din Franța și am optat pentru a intra în acest proiect tocmai pentru a arăta că în România avem localități remarcabile, avem oameni remarcabili”, a spus primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca.

Prin participarea la acest proiect primarul comunei Bârsana, Teodor Ștefanca, își propune să păstreze cât mai multe din tradițiile din Maramureș, iar acest lucru va face cunoscută această zonă.

”Este un plus de promovare, pe lângă obiectivele turistice pe care noi le avem, Mănăstirea Bârsana, biserica monument UNESCO, anul trecut am fost atestați ca și stațiune turistică de interes local și ne dorim să se păstreze tot ce înseamnă tradiții, obiceiuri, lucruri preluate de la strămoșii nostri pentru a le duce mai departe iar cu acest proiect consider că o să reușim”, a precizat Teodor Ștefanca.

Administrația locală spune că în cadrul proiect a pregătit 60 de acțiuni prin care va fi promovată comuna Bârsana prin prezentarea meșterilor populari și a localnicilor care păstrează tradițiile.

 

Articolul precedentUn fotbalist de la Minerul Baia Mare s-a transferat la FCSB
Articolul următorLucrările la noul cămin cultural din Vadu Izei sunt pe ultima sută de metri