Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, în acest sfârșit de săptămână, polițiștii și  jandarmii maramureșeni vor intensifica acțiunile în vederea prevenirii unor evenimente nedorite pe timpul manifestărilor din spațiul public ce se desfășoară pe raza județului nostru.

 

În municipiul Sighetu Marmației, specialiștii  Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, împreună cu  polițiștii și jandarmii sigheteni  vor fi prezenți în mijlocul comunității locale pe timpul tuturor manifestărilor sportive și culturale ce se desfășoară astăzi, sâmbătă și duminică în Parcul „Grădina Morii”.

De asemenea, sub coordonarea Biroului Poliție Transporturi Maramureș, se vor organiza activități preventiv-informative în stațiile CFR și pe trenul de călători care circulă pe ruta Baia Mare -Mangalia.

 Poliţiştii rutieri vor acționa zilnic cu efective mărite pe principalele drumuri din județ, cu toate mijloacele tehnice din dotare (aparate radar, aparate alcooltest şi drugtest), pentru prevenirea accidentelor rutiere, prin depistarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză sau conduc autoturisme fără a deține permis de conducere sau sub influența băuturilor alcoolice, ori a substanțelor interzise.
  
Totodată, jandarmii montani sunt la datorie și acționează pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, pentru informarea, îndrumarea şi acordarea de asistenţă turiştilor, dacă aceștia se află în dificultate în zona de munte. 

„Dacă mergeți în zonele montane, vă recomandăm să vă informați în prealabil despre condițiile meteorologice locale, să vă echipați adecvat și să nu vă expuneți la riscuri.

 Indiferent de locul unde ați ales să vă petreceți timpul liber, suntem pregătiți să intervenim acolo unde situația o va impune așa că nu ezitați să solicitați ajutor, iar pentru situații de urgență  să apelaţi Serviciul Unic de Urgenţă 112!”, mai transmit oamenii legii din Maramureș.

Sursa: Realitatea de Maramures