Ordonanța de urgență pentru persoanele care vor fi disponibilizate la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului și Complexul Energetic Hunedoara s-a regăsit ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi. Este vorba de  proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru aplicarea unor măsuri de protecţie socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate în baza planurilor de disponibilizare de Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului S.A. şi Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A. în perioada 2019-2024.

Documentul a primit aviz favorabil de la Consiliul Economic si Social.  Ordonanța de urgență care reglementează drepturile salariaților de la Societatea Națională de Închideri Mine Valea Jiului și Complexul Energetic Hunedoara a primit aviz favorabil în cadrul Consiliului Economic Social. Astfel, documentul care va înlocui ordonanța 36 va fi aprobat în prima ședință de Guvern, informează Darius Cîmpean, președintele Sindicatului Muntele. 
Reprezentanții sindicatelor, ai patronatelor și ai ONG-urilor din România, care sunt membrii ai Consiliului Economic și Social, au votat, marți, în unanimitate documentul noii ordonanțe de guvern care reglementează ieșirea din sistem a salariaților din cadrul celor două companii.
De altfel, prima lectură a ordonanței de urgență a avut loc în ședința de Guvern de săptămâna trecută. Documentul va înlocui Ordonanța 36/ 2013, a cărei aplicabilitate a expirat la finele anului trecut. 

Articolul precedentAi nevoie de alarmă dimineața? Ce fel de om ești în funcție de asta
Articolul următorLiceenii informați despre statutul elevilor!