Cazul pădurarului împuşcat este unul complex susţin anchetatorii. În acelaşi timp ies la iveală detalii importante  referitoare la presiunile făcute de persoanele care au interes să taie pădurea.

Bogdan Gabor purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș ne-a declarat că se fac în continuare cercetări la fața locului și a dispus efectuarea unei expertize medico-legală pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

Cert este că a fost tras un sigur foc de armă. Pădurarul în vârstă de 30 de ani păzea o pădure proprietate privată aparținând unor persoane fizice și avea în permanență suspiciuni că în zonă sunt furturi de material lemnos.

„În seara când a fost împușcat a primit informația că mai mulți cetățeni certați cu legea s-au dus să tăie lemnne din pădure și l-a anunțat pe șeful de district, care la rândul sau a sunat la 112. Între timp este posibil că pădurarul să fii intrat în conflict cu hoții de lemn, moment în care ar fi putut avea o altercație cu aceștia fiind executat cu propria armă.” a declarat pentru Realitatea TV, directorul Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, acesta fiind prezent în Maramureş.

Mai multe persoane au fost duse la audieri fiind vorba despre infracțiunile de ultraj și omor ne informează Parchetul.

Pădurarii se tem pentru siguranţa lor !  

Acest caz este și atenția Prefecturii Maramureș. Pe de altă parte reprezentanții Direcției Silvice Maramureș spun că în ultima perioadă, asupra lucrătorilor silvici au existat presiuni puternice din partea hoţilor de lemn.

„Ceea ce nu înţeleg mulţi este că Direcţia Silvică Maramureş deţine doar 48 la sută din păduri. Acestea sunt ale statului. Restul sunt proprietate privată. Este vorba despre 137.000 de hectare de păduri. Dar noi avem contracte de administrare şi asigurare a pazei şi la celelalte păduri private, cum era şi cazul de faţă. Sunt multe presiuni asupra noastră, a lucrătorilor silvici mai ales acum în acest sezon, din partea persoanelor care vor sa taie pădurea, să o distrugă. Nu se poate să moară încă un coleg pentru că păzea pădurea… proprietate privată.” a declarat pentru Realitatea de Maramureş, Mihai Leşan purtător de cuvânt Direcţia Silvică Maramureş.

Bărbatul împuşcat, lucra de 9 ani că pădurar și era unul dintre cei mai pricepuți angajați. În urma lui au rămas trei fete.

Articolul precedentMaramureșeni reținuți de polițiști după ce au înființat două culturi outdoor de canabis pe malul râului Lăpuşel
Articolul următorPeste 4500 pachete cu ţigări de contrabandă ridicate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice