Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș, reunit în ședință extraordinară, a aprobat raportul de sinteză al efectelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase produse în lunile iunie și iulie pe raza județului Maramureș.

Precipitațiile abundente sub formă de ploaie au contribuit la scurgeri de pe versanți, respectiv la creșterea debitelor unor văi și pâraie care s-au revărsat și au afectat 30.33 km de străzi, 0,8 km de drum agricol. Torenții formați pe versanți au transportat aluviuni (noroi, pietriș, material lemnos) care au colmatat un podeț. De asemenea, șuvoaiele de apă au afectat un zid de sprijin pe o lungime de 435 metri, respectiv au erodat un mal pe o suprafață de 50 de metri.

”Prin ordin al prefectului au fost constituite echipe mixte care s-au deplasat în teritoriu și au procedat la constatarea și evaluarea pagubelor produse pe raza a cinci unități administrativ-teritoriale, Mireșu Mare, Vișeu de Jos, Săcel, Moisei și Borșa. Valoarea pagubelor produse de fenomenele hidrometeorologice periculoase este de peste 2,4 milioane mii lei”, a spus prefectul județului Maramureș Vasile Moldovan.

Raportul de sinteză a fost transmis la Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Departamentul pentru Situații de Urgență.

Articolul precedentCĂLDURĂ MARE: Indicele temperatură-umezeală a atins pragul critic de 80 unități în municipiul Baia Mare
Articolul următorAtenție! Evitați expunerea la soare la ore de vârf