Animalele din Parcul Naţional Munții Rodnei sunt monitorizate cu ajutorul camerelor video. Toate mişcările pe care le fac animalele sunt atent monitorizate de angajaţii parcului cu ajutorul camerelor de supraveghere montate în masiv.

Dacă în timpul zilei majoritatea animalelor hibernează, noaptea pădurea este plină de mișcare. Cu ajutorul camerelor de supraveghere specialiştii au ocazia să monitorizeze nu doar evoluţia speciilor, dar şi traseele pe care le parcurg acestea.

Parcul Național Munții Rodnei, unul din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor Romsilva este al doilea parc național din țară ca suprafață, cu peste 47.000 de hectare, fiind situat în partea de nord a țării, în județele Maramureș și Bistrița-Năsăud.

Parcul cuprinde o parte a Munților Rodnei și are o faună bogată, între care se regăsesc capra neagră, cerbul carpatin, căpriorul, mistrețul, ursul, lupul, râsul, marmota, bursucul, jderul de copac, cocoșul de mesteacăn, cocoșul de munte sau acvila de munte.

 

Articolul precedentDefecțiunea tehnică de la Stația de Transfer Moisei, obiectiv din cadrul proiectului SMID, va fi remediată prin executarea asigurării de garanție a constructorului
Articolul următorProiect de promovare a valorilor locale și a tradițiilor din Maramureș