Patru maramureșeni sunt cercetați pentru contrabandă, după ce polițiștii de frontieră  din Sarasău au descoperit, în urma unor percheziții domiciliare, nu mai puțin de 18.000 de pachete de țigări  de provenienţă Republica Moldova și Duty-Free, în valoare de circa 44.000 de euro. Totodată, oamenii legii au confiscat și două autivehicule folosite în activitatea infracțională. 

 

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au efectuat, marți, o percheziţie domiciliară, în baza unui mandat emis de către Judecătoria Sighetu Marmaței, pe raza localității de frontieră Sarasău. Percheziția s-a desfăşurat la un imobil, în prezența proprietarilor, doi cetățeni români, o femeie și un bărbat, în vârstă de 39, respectiv 42 de ani.

Pe timpul percheziției s-au descoperit, într-un solar, 18 colete cu țigări care conțineau 18.000 pachete cu ţigări, de provenienţă Republica Moldova și Duty-Free. Tot la locația respectivă au fost descoperiţi, ascunşi în podul casei, respectiv în beciul imobilului, doi bărbaţi, cetățeni români, în vârstă de 33 şi 41 de ani, domiciliați pe raza județului Maramureș, implicați în activitatea infracțională.

Totodată, au mai fost descoperite două autovehicule, unul înmatriculat în Polonia având spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor, iar celalalt fără număr de înmatriculare. Autovehiculele au fost ridicate și indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, întreaga cantitate de țigări, în valoare de 210.600 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, pentru cele patru persoane, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

În continuare, se desfăşoară activităţi specifice sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale și identificării tuturor persoanelor implicate.

 

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 107. Black Friday, cea mai mare sărbătoare tradițională românească
Articolul următorO nouă zi cu peste 10.000 de infectări cu SARS-CoV2. Raport pe fiecare judeţ