Ieri poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat şase percheziţii domiciliare şi şase percheziţii auto, pe raza oraşului Vişeu de Sus – Maramureș. Au fost vizate persoane bănuite că ar fi susţinut activitatea infracţională a altor persoane care, sub pretextul desfășurării unor servicii educative privind recuperarea și reintegrarea socială, ar fi avut preocupări pe linia comiterii infracțiunilor de favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.

În urma percheziţiilor au fost ridicate 12 laptop – uri, 13 telefoane mobile, memory stick-uri, calculatoare, HD extern, 600 de euro, 4.400 de lei  şi  înscrisuri susceptibile a avea legătura cu cauza. Au fost puse în aplicare 12 mandate de percheziţie.

În baza probatoriului administrat, faţă de trei bărbaţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar faţă de alte trei persoane s-a luat măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Persoanele reţinute urmează a fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de de constituire a unui grup infracțional organizat, favorizarea făptuitorului și abuz în serviciu.

Reamintim faptul că, în cauză, la data de 27 august 2019, au mai fost efectuate 8 percheziții  pe raza localităților Vișeu de Sus și Leordina, din județul Maramureș.

Perchezițiile au vizat 8 bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 61 de ani, bănuiți că, sub pretextul derulării unor activități educative privind recuperarea și reintegrarea socială a tinerilor, ar fi supus minori la munci epuizante, i-ar fi lipsit de libertate și le-ar fi interzis să ia legătura cu familiile, cu alte persoane ori cu autoritățile. La acea data, au fost puse în executare 9 mandate de percheziții domiciliare și 3 mandate de aducere pentru cei în cauză, doi fiind cetățeni germani.

 

 

Articolul precedentMaramureșean rănit grav în urma unui accident de muncă
Articolul următorSancțiuni mai mari pentru “gălăgioși”