În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat aproximativ 22.000 pachete ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 257.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă. O parte din ţigări, şi anume 8.464 pachete ţigări, precum și alte bunuri au fost descoperite şi confiscate în urma unor percheziţii desfășurate de către poliţiştii de frontieră, la domiciliile a doi sătmăreni implicaţi în activităţi de contrabandă.

În data de 17.12.2019, începând cu ora 13.20, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Satu Mare, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Halmeu și a Serviciului Teritorial a Poliției de Frontieră Satu Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, au efectuat cinci percheziții domiciliare la imobile de pe raza localităților Halmeu și Porumbești, jud. Satu Mare.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit și ridicat în vederea confiscării de la domiciliile a doi cetățeni români, ambii în vârstă de 26 de ani, cantitatea de 8.464 pachete ţigăride provenienţă ucraineană, 11 telefoane mobile, două stații de emisie-recepție, o armă cu aer comprimat și diferite sume în lei și valută (45.000 lei si 29.300 euro).

Ţigările, în valoare de peste 99.000 lei, precum și celelalte bunuri au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră în vederea continuării cercetărilor.

Celor doi sătmăreni li s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României.

Totodată, cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz,  față de cei doi fiind dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca la finalizare sa fie luate masurile legale.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontiera de stat, au depistat abandonat, pe direcția localității Falcău, jud. Suceava, un autoturism marca Audi A6, care era încărcat cu colete care conțineau țigări de contrabandă de proveniență ucraineană

Autoturismul şi coletele cu țigări de proveniență ucraineană au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 13.500 pachete cu țigări.

Țigările  în valoare de 157.950  lei au fost ridicate în vederea confiscării iar autoturismul în valoare de 12.000 lei folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat la sediul sectorului  în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Articolul precedentCe trebuie să nu lipsească de pe masa de Crăciun
Articolul următorGrefierii protestează faţă de intenţia de eliminare a pensiilor speciale