Polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuează 14 percheziții domiciliare, în municipiul București, în Maramureș și în alte 3 județe, la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni de trafic de substanțe și produse toxice.

 

În 17 octombrie oamenii legii au efectuat percheziții domiciliare, în municipiul București și în județele Maramureș, Cluj, Alba și Bihor la locuințele unor persoane bănuite de comiterea unor infracțiuni de trafic de substanțe și produse toxice.

”Din cercetări a reieșit că, în perioada martie – octombrie a.c. persoanele în cauză ar fi desfășurat activități ilegale de comercializare către publicul larg, prin intermediul internetului, precum și în alte moduri, de substanțe și amestecuri chimice cu proprietăți toxice și periculoase. Produsele comercializate ar fi, în special, substanța chimică Nicotină (CAS nr. 54 – 11 – 5), în stare pură 99,9% (999,9mg/ml), dar și în concentrații ridicate (peste 100 mg/ml), precum și alte produse în amestec (lichide), care conțin diferite substanțe chimice, printre care nicotină, propilenglicol, glicerină vegetală și arome, se arată în comunicatul de presă emis de Poliția Română.

Persoanele vizate vor fi conduse la sediile Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj, în vederea audierii și dispunerii măsurilor legale.

 

Articolul precedentȘtiința Explorări joacă cu VCM Piatra Neamț pentru un loc în turneul final al Cupei României
Articolul următorIntervenție cu elicopterul SMURD în Sighetu Marmației