Clubul Sportiv Marta Baia Mare a obţinut noi performanţe la handbalul pe plajă. În perioada 1-4 august 2019 a avut loc la Venus -Mangalia campionatul național de handbal pe plajă pentru juniori, organizat de Federația Română de Handbal.

Echipa de junioare A (jucătoarele născute în 2000-2002) a CS Marta Baia Mare a devenit campioană națională la handbal pe plajă, după ce a depășit CSȘ Viitorul Cluj-Napoca în meciul pentru medalia de aur de la Turneul Final de Beach Handball pentru juniori.

„Clubul nostru a obţinut titlul de campioane naţionale la junioare A şi de vice-campioane naţionale la junioare B. Ambele finale au fost disputate împotriva echipelor din Cluj. Daca in cazul junioarelor B am pierdut în urma shootout-urilor, junioarele A au câştigat cu 2-0.” au declarat reprezentanţii CS Marta.

La această competiţie au obţinut şi premii speciale: Marina Dumanska – cel mai bun portar la Junioare A, Alina Leş – cel mai bun jucător la Junioare B şi Andreea Mici – golghetera la Junioare B.


Tudor Marta promotorul beach handball-ului   în  România a spus că devine tot mai interesant acest sport dar este păcat că încă la Baia Mare nu există un loc special amenajat pentru pregătire.

„Sper să avem pe viitor înţelegere la Primăria Baia Mare şi să reuşim să punem bazele primei arene de beach handball din România. Este iată, un sport care devine olimpic şi este nevoie de aşa ceva. Există deja câteva locaţii identificate în oraş şi sperăm să putem să realizam arena mult dorită. Să ne amintim că la competiţia Handball Beach din acest an ce a avut loc în Baia Mare am atras peste 150.000 euro” a mai precizat Tudor Marta.

Articolul precedentJandarmii maramureșeni au sărit în sprijinul unei familii nevoiașe
Articolul următorNoi măsuri pentru eradicarea pestei porcine africane la mistreți