Peste 100 de produse contrafăcute au fost confiscate, joi, de polițiștii maramureșeni, care au întocmit totodată și trei dosare penale. Totodată, oamenii legii au aplicat amenzi operatorilor economici care nu au folosit casa de marcat. 

 

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat, joi, o acţiune pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor ilicite care se comit în domeniul comercializării de bunuri contrafăcute.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti au fost întocmite trei dosare penale, privind apărarea drepturilor asupra mărcilor şi indicaţiilor geografice.

Totodată au fost indisponibilizate 140 de articole vestimentare şi jucării contrafăcute, în valoare de 7.000 de lei.

De asemenea au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale privind O.U.G. nr. 28/1999 (n.r. – obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale), în valoare totală de 11.500 de lei şi a fost confiscată suma de 680 de lei.

În continuare, sub coordonarea procurorului de caz se efectuează acte de urmărire penală în vederea administrării probatoriului şi tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

 

 

 

Sursa: Realitatea de Maramures

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 125. Dacă alegerile de anul acesta ar fi o pungă cu pufuleți, scorul PRO România ar fi supriza
Articolul următorStarea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, începând din 14 decembrie