În urma solicitării făcută la Ministerul Sănătății de către Direcția de Sănătate Publica Maramureș, în județ au ajuns primele 1.420 de doze de vaccin antigripal.

Acestea sunt primele doze dintr-un set de peste 49.000, cât s-a solicitat la nivel de județ pentru a acoperi necesarul.

Vaccinurile vor fi distribuite unităților spitalicești, şi anume personalului medical din UPU, secțiile de nou-născuți, compartimentele de terapie intensivă şi boli infecţioase, precum şi angajaţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Maramureș.

Restul dozelor de vaccin vor fi distribuite medicilor de familie în vederea administrării acestora grupelor de pacienţi considerate la risc, personalului asistat din unităţile de îngrijire şi personalului medical.

Acesta este doar începutul actualei campanii de vaccinare, urmând , pe măsură ce vor veni și alte transe, intre și alte categorii la imunizare.

„Este primul an din ceea ce stiu eu când vaccinul sosește în luna septembrie, putem începe imunizarea la timp. Sunt 276 de cabinete de medici de familie unde vor fi distribuite și următoarele doze odată ce le vom primi și credem la fel și anul trecut vor fi administrate 100 la suta. În anul 2018 am cerut 42.000 de doze.” a declarat pentru Realitatea de Maramureş, directorul Direcției de Sănătate Publică Maramureș, Rareș Pop.

Vaccinul gripal achiziționat de către minister este de tip tetravalent, conţînând patru tulpini de virus gripal recomandat de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru sezonul de vaccinare 2019 – 2020.

Articolul precedentUrmărit depistat, amenzi aplicate şi călători preveniţi
Articolul următorPatru licee din Maramureş nu mai pot avea clasa a IX-a din 2019