Echipele de specialiști din cadrul Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare au efectuat 2062 de intervenții chirurgicale în primele 2 luni ale anului 2019. Dintre acestea  pe segmentul de chirurgie au fost 672, ortopedie 222, urologie 155 şi cistoscopie 261. La oftalmologie medicii au intervenit în 126 de cazuri şi tot în această perioadă au fost 170 de operaţii de cezariană. 

Intervenția cu cea mai lungă durată, mai precis 7 ore, a fost un by-pass aortobifemural, efectuată de către Dr. Alin Hînsa, medic primar chirurgie vasculară. Cel mai tânăr pacient care a fost operat a avut doar 2 săptămâni. Este vorba despre un sindrom scrotal drept și hidrocel drept acutizat. Cel mai vârstnic pacient operat are 97 de ani, intervenția fiind realizată de către dr. Radu Dragos, medic primar ortopedie. ne-a informat dr. Leșe Mihaela, coordonatorul Blocului Operator din cadrul Spitalului Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.  

În cadrul Blocului Operator, în prima parte a anului curent au fost efectuate operații de urgență pentru traumatisme grave, în situații dramatice, când au intervenit echipe multidisciplinare pentru abordarea multiplelor leziuni.

Articolul precedentElevii din Sighetu Marmației au făcut curățenie în mai multe zone din oraș
Articolul următorPeste 300 de titluri de cărți au fost oferite copiilor