Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, Inspectoratul de Poliție al Judeţului Maramureş sub autoritatea Instituției Prefectului Maramureş, al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, al Poliției Locale, al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Maramureş, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureş, ai Direcției de Sănătate Publică și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat  acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

 

La activitățile desfășurate ieri, 17 octombrie, au participat 65 de polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş.

 

În cadrul celor 12 acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 117 de societăți  comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 642 de persoane şi au fost verificate 40 mijloace de transport, din care 27 mijloace de transport public în comun şi încă şase operatori autorizaţi/transportatori de persoane.

 

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, astfel:

– 64 de sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală; 

– o sancţiune pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea;

– o sancţiune pentru fapte de natură economică în context COVID – 19.

 

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 4.000 de lei.

Sursa: Realitatea de Maramures