Peste 70 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate marți de către polițiștii din Maramureș, în cadrul acțiunilor de prevenire a raspândirii CoVid-19, majoritatea pentru nepurtarea măștii de protecție.

 

 

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate în sistem integrat  acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

 

La activitățile desfășurate ieri, 16 februarie a.c., au participat  97 de polițiști din cadrul I.P.J. Maramureş, jandarmi, poliţişti de frontieră, poliţişti locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ANPC, DSVSA Maramureş, OPC Maramureş şi ai ITM Maramureş.

În cadrul celor 10 acțiuni punctuale desfăşurate, au fost verificate 37 de societăți  comerciale/persoane fizice autorizate, au fost legitimate 1.199 persoane şi au fost verificate 47 de  mijloace de transport, din care opt mijloace de transport public în comun și un operator autorizat/transportator de persoane.

În total, pentru neregulile constatate au fost aplicate 73 de sancțiuni contravenționale astfel:

  • 62 de sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală;
  • 11 sancțiuni pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

 

Valoarea totală a amenzilor aplicate de poliţişti, a fost de 5.000 de lei.

 

Sursa: Realitatea de Maramures