Mai mulți maramureșeni sunt cercetați pentru zădărnicirea combaterii bolilor după ce într-un motel din Sighetu Marmației transformat în centru de carantină, în loc să respecte distanțarea socială, s-au adunat toți într-o încăpere ca să asculte muzică și să joace cărți și table, transmițând  totul live pe facebook.

Bărbații sunt acum în atenţia autorităţilor, care au demarat o anchetă și a fost deschis dosar penal.

”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei a fost înregistrat, la data de 1 aprilie 2020, un dosar penal, având ca obiect săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi ped. de art. 352, alin. 1 şi 9 din Codul penal, constând în aceea că mai multe persoane, aflate în carantină la un motel din Sighetu Marmaţiei, nu respectă restricţiile stabilite în perioada de carantină, privind separarea de alte persoane, în sensul că s-au întâlnit în barul motelului, practicând jocuri de societate şi consumând diverse băuturi. Aspectele mai sus arătate au fost filmate şi postate pe reţeaua de socializare Facebook(…). Aspectele sesizate au fost comunicate şi DSP Maramureş”, se arată în comunicatul postat pe pagina de facebook a Ministerului Public.

Bărbații aflați în centrul de carantină din Sighetu Marmației s-au întors săptămâna trecută din Franța, Germania, Italia şi Anglia.

Articolul precedentMaramureșean prins de polițiști la volanul unui autoturism fără a poseda permis de conducere
Articolul următorSe va construi un nou laborator pentru testarea coronavirusului COVID-19 în Sighetu Marmației