Lucrările la construcţia viitorului pod peste râul Someş, ce va lega Seiniul de Pomi – Satu Mare, sunt în grafic.

Acestea sunt executate în procent de 25 la sută.

În acesstă săptămână muncitorii vor executa lucrări la rampa de urcare a podului, după cum declară primarul orașului Seini Gabriela Tulbure.

Beneficiarul investiției este orașul Seini dar de acest pod se vor folosi cetățeni din ambele județe, deoarece leagă Maramureşul de Satu Mare.Valoarea podului este de 3,2 milioane de euro. Până acum s-au decontat lucrări în valoare de 15 la sută din suma menționată.

La final, contrucţia va beneficia atât de căi rutiere, cât şi pentru pietoni, structura lui fiind metalică.

Constructorul a afirmat că dacă totul decurge fără probleme va preda podul la 30 Decembrie 2020, chiar daca termenul de finalizare este anul 2021.

“Mulți ne-au întrebat dacă firma care execută lucrările este cea care a început și podul de la Ulmeni, care încă nu este gata. Însă i-am asigurat că este cu totul un alt constructor serios.” a menționat edilul orașului.

De precizat că Podul Unirii cum a fost denumit, va avea o lungime de 180 de metri. 100 sunt peste luciul de apă, Iar restul pe cele două maluri, mai exact 40 de metri. Podul va avea o lățime de 8 metri și două benzi rutiere de circulație.

Acest pod odată finalizat va reuși să deschidă și mai mult relațiile de colaborare cu județul vecin, și nu numai.

Articolul precedentObiectiv 1-8 pentru echipa feminină a CS Minaur
Articolul următorTabără pentru copii la Cavnic