În urma numeroaselor  evenimente rutiere care au avut loc în Sighetu Marmației în ultima perioadă, Poliția Rutieră a efectuat astăzi verificări în mai multe zone ale orașului. Au fost vizați pietoni care au trecut strada neregulamentar, dar și șoferii care nu au respectat regulile de circulație.

Mai multe echipaje de poliție au făcut controale și au sancționat abaterile de la legislația rutieră pentru a preveni producerea unor accidente.

”Având în vedere că în cursul anului 2019 am avut foarte multe accidente rutiere cu victime în care au fost implicați pietoni, cauza fiind traversarea neregulamentară sau  alte abateri ale pietonilor, astăzi desfășurăm o acțiune cu efective mărite în cooperare cu Secțiile de poliție rurală nr. 5 și 6. Acțiunea are ca obiectiv  sancționarea pietonilor care traversează neregulamentar strada. Cu această ocazie orice abatere de la legislația rutieră nu este trecută cu vederea de către polițiștii rutieri. Urmărim în principal autovehicule care circulă cu plăcuțe neconforme cu standardul. Sunt autovehicule care au fie plăcuțele mai mici, fie scrisul lăbărțat și această faptă constituie contravenție”, a precizat Vasile Birtoc, șeful Biroului Rutier Sighetu Marmației.

Polițiștii sigheteni au și câteva recomandări pentru conducătorii auto și pentru pietoni.

”Atât pentru șoferi cât și pentru ceilalți participanți la trafic recomadăm să respecte legislația rutieră întrucât încălcând cea mai nesemnificativă regulă de circulație putem fi implicați într-un accident rutier soldat cu consecințe grave”, a adăugat șeful Biroului Rutier Sighet.

Pietonilor li se recomandă să meargă pe trotuare și să traverseze strada numai prin locurile semnalizate şi marcate, după ce se asigură.

Articolul precedentSe răcește vremea în Maramureș
Articolul următorVizită sindicală internațională la Consiliul Județean Maramureș