Poliţiştii nu refuză nicio invitaţie de a deveni parteneri în cadrul proiectelor care au drept scop siguranţa copiilor. Este şi cazul proiectului ”Promovăm sănătatea, nu poluarea!”, în cadrul căruia mâine poliţiştii din Baia Sprie vor fi alături de cei care vor alege să facă o plimbare cu bicicleta. 

În cadrul evenimentului de promovare a mişcăriicu mijloace nepoluante, poliţiştii le vor explica participanţilor regulile pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează cu bicicleta pe drumurile publice. Nu vor lipsi nici concursurile în care cei mici îşi vor putea etala cunoştinţele teoretice şi abilităţile practice de conducere a bicicletei. Toţi cei care doresc să participe sunt aşteptaţi la ora 11.00, în curtea Colegiului Tehnic de Transporturi Auto Baia Sprie.
Sub supravegherea poliţiştilor vor fi şi elevii care vor participa la cea de-a 27-a ediţie a Cupei Castanelor CARROM. Sâmbătă, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş vor juriza concursul interjudeţean pe teme de educaţie rutieră la care participă elevi de gimnaziu din zece judeţe. Competiţia are două probe: una teoretică, ce presupune rezolvarea unui chestionar din domeniul legislaţiei rutiere, şi una practică, de îndemânare cu bicicleta pe un traseu prestabilit. Competiţia, organizată în colaborare cu Primăria Municipiului Baia Mare, Societatea Română de Caritate CARROM şi Asociaţia Sportivă Spartacus, este una de tradiţie în cadrul Sărbătorii Castanelor.
Articolul precedentElie Wiesel și povestea lui la 90 de ani
Articolul următorStagiu de pregatire pentru luptătorii Serviciilor de Acţiuni Speciale Maramureş şi Satu Mare