Astăzi, când la nivel european este marcată Ziua EDWARD -Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere, poliţiştii maramureşeni au lansat o nouă campanie de prevenire a accidentelor de circulaţie.

Cu mesajul ”Te grăbeşti? Uite noul tău bolid!”, inspirat de la francezi, poliţiştii vor să atragă atenţia șoferilor asupra consecinţelor deosebit de grave pe care le poate avea conducerea cu viteză excesivă.

”Analiza realizată la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş a relevat faptul că principala cauză de producere a accidentelor de circulaţie grave este viteza neadaptată la condițiile de drum. Totodată depăşirea vitezei maxime admise este și principala contravenţie constatată în rândul conducătorilor auto.

Pornind de la aceste date, poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu cei ai Serviciului Rutier Maramureș şi-au propus să realizeze un studiu privind percepția populației asupra activității poliției rutiere, studiu ce va fi corelat cu un demers preventiv de sensibilizare a conducătorilor auto asupra consecințelor deosebit de grave ale nerespectării regimului legal de viteză, spun reprezentanții IPJ Maramureș.

Campania de informare se va desfăşura în perioada septembrie – decembrie, iar şoferilor care doresc să se implice activ în demersul poliţiştilor de prevenire a accidentelor rutiere le vor fi distribuite autocolante auto cu mesajul campaniei.

Primele autocolante au fost distribuite miercuri conducătorilor auto care s-au aflat în trafic pe bulevardul Unirii din municipiul Baia Mare sau pe DE18 Baia Mare – Seini.

Articolul precedentVa fi editat albumul „Monumente din Județul Maramureș închinate eroilor din Primul Război Mondial”
Articolul următorO avarie la o conducta a lăsat fără apă locuitorii de pe Topitorilor